Dinsdag


Daar zijn we weer met een nieuw avontuur, vandaag wordt het een dag vol tegenstellingen, een hele mooie baai, waar we heerlijk hebben liggen luieren, een onderzoekingstocht op/onder water en op het land, maar ook een dag waar we weer eens lekker gezeild hebben op weg naar Hydra.

Greenpeace zal hier nog veel kunnen doen, gezien de beelden, die we vandaag laten zien. In Nederland zijn we druk bezig met vuilwatertanks en plekken, waar we deze tanks kunnen legen. Als je in Griekenland in het heldere water ankert, word je, wat dat betreft zichtbaar op de feiten gedrukt, waar het verteerde eten naar toe gaat. Het zou een goed streven zijn om alle (charter)schepen van een vuilwatertank te voorzien, waardoor de bruine vloot niet eerder hoeft te beginnen met admiraalszeilen, alvorens het schip de haven verlaten heeft. Dit gegeven zou een tip kunnen zijn voor een zekere chartermaatschappij, om zich als een milieubewuste charteraar te onderscheiden van de grote massa(banknummer van mij is telefonisch op te vragen).

Om in een zo mooie baai bij een aanlegsteigertje mee te maken, dat meerdere accu's als "massa" gebruikt worden, dan krab je je wel eens achter de oren. En als je dan ook nog eens onderweg naar Hydra een dode flipper met de darmen eruit ziet voorbijdrijven, dan heb je geen oren meer over.

Maar niet alleen in teneur geschreven. Wat wij verder langs en op het water hebben kunnen was wonderschoon: Levende zee-egels, huisjes van afgestorven zee-egels, koraal, bloeiende planten, kleurschakeringen in de rotspartij, zoals die ook zichtbaar zijn bij de Needles.

Voor de puzzelaars onder de lezers de volgende foto: wie ons het goede antwoord kan geven wat dit voorstelt, kan rekenen op een Griekse surprise, al die mailtjes kunnen niet direct beantwoord worden, dus wees niet ongerust over de uitslag en de surprise.

Het plaatje wat het is wat we niet weten wat het is:

 

Er is zoveel te zien en te beleven onderweg, dat het actueel maken van onze homepage soms wat achter loopt, we weten dat jullie elke keer met spanning onze page opzoeken en dan reageren met: shit, ze hebben er nog niets nieuws opgezet, ik kan me dat gevoel precies voorstellen. We zullen onze uiterste best doen om de achterstand in te halen, maar het moet wel gezegd worden: drie regeltjes schrijven en een fotootje heeft minder tijd nodig, dan zo wij dat doen. Een reden daarvoor is, dat wij anders na onze vakantie het hele vakantieverslag moeten maken, want de charteraar Jason heeft ons een week een boot in het vooruitzicht gesteld voor komend voorjaar bij inlevering van het eerste digitale reisverslag(grapje van Willem) en als we dat verslag in de duitse taal zouden aanleveren, dan kregen we zelfs twee weken(een ander grapje van willem, maar het brengt niets op). Jammer he.

P.S. Hoe meer wij van het Nederlandse weer horen, hoe prettiger wij ons voelen.


!! BAAI DOKOS !! !! "MASSA" 12/24 volt !!


!! DODE DOLFIJN !! !! DARMEN !!