Zondag


Alhoewel de zondag voor ons een rustdag was, wil ik toch wat indrukken weergeven van deze dag.

Allereerst de naam van het schip, waar we gisteren avond naar hebben lopen zoeken: CIRCE in de folders van de charteraar, maar op zijn Grieks geschreven is dat: KIPKH en zo staat het achterop de boot, we hebben dus wel wat heen en weer gelopen voordat wij bij de goede boot waren. Dit kwam niet door de herkenning van de naam van het schip, maar meer door de naam die op de buitenboordmotor vermeld stond: DAIDALOS, de naam van de Griekse vestiging van de charteraar. Voor de zekerheid hebben we meteen maar de Griekse naam gevraagd van het schip voor de tweede week, maar goed ook. Daar was net zomin een meertouw aan vast te knopen als de eerste naam: IIHNEAOIIH, de goede Griekse lettertekens kan ik niet zo snel vinden in Word, maar het betekent: Penelope.

Als ik deze naam hoor, denk ik eerder aan een van de figuren uit die oude TV serie Thunderbirds. Een animatieserie, die haar tijd ver vooruit was, daar tijdens de spraak en ondertiteling de monden van de personen bewogen. Bij de hedendaagse reclame op de TV zie je hetzelfde effect: de monden bewegen conform een buitenlandse taal en je hoort Nederlands, alleen de nylon draadjes om de "poppen" te bewegen zijn niet meer zichtbaar, maar ja de hedendaagse techniek staat zijn mannetje wel.

Maar even echt serieus, Circe is in de Griekse mythologie de dochter van de zonnegod Helios en Penelope de dochter van de Spartaanse koning Ikarios. Ook hier wordt weer bewezen, dat zeker een zeilschip vrouwelijk is en dat we twee weken met de dochters van een ander op stap gaan. Mooier kan het toch niet, zeker gezien de leeftijd van die dochters.

's Morgens vroeg opgestaan, want er moesten nog een paar achterblijvers binnenkomen, voor de zekerheid hadden wij als herkenning aan de achterreling een lege soepverpakking gehangen. Zij wisten toch ook niet dat ze naar het Kiepke moesten zoeken ipv de Circe.

Wij denken, dat zij de hele nacht in Athene op stap waren geweest. Na aankomst blijkt, dat ze heel simpel de nacht in de aankomsthal van het vliegveld op de grond hebben doorgebracht, met vele koppen koffie van wel 5 gulden per stuk. Wat een klefbekkies zeg.

De rest van de dag gebruikt om te wennen aan Griekenland, boodschappen gedaan, bijgekomen, de haven rondgelopen, de problemen van het ankerop gaan van een boot verderop eens rustig bekeken, Tim de rubberboot uitgeprobeerd en bij de digitale camera de zelfontspanner getest.

Toch nog wel een drukke dag.

!! CIRCE !! !! PENELOPE !!

!! BAKEN AAN DE WAL !! !! DE LAATSTEN !!