Zondag


Vandaag op tijd het bed uit, vanwege de wedstrijdzeilers die vroeg uit Aigina wilden vertrekken. De vriendelijke Griek "Christus" hebben we nogmaals uitgebreid bedankt voor zijn hulp bij het vastleggen van de Penelope op zaterdagavond. Hij vertelde ons dat de wedstrijd zich richting Athene zou voortzetten, dus we konden met een gerust hart koers zetten naar Poros.

 

Wederom "moteren" helaas, de wind laat te wensen over. Zon en warmte zijn echter terug. Deze dag begint onze vakantie pas echt: we hebben alle tijd en kunnen gaan en staan waar we willen.

Voor op de boot, lekker rustig, mooi uitzicht hebbend, samen met broertje even bijkleppen. Genieten is een vak apart: niet denken aan wat was, of aan wat komen gaat, maar simpelweg zon, wind en golven opzuigen.

 

We gaan naar het zuiden tot de smalle doorgang tussen vasteland en eiland Poros, waar we volgens "Christus" makkelijk langs moeten kunnen. Er blijken enorme schepen te liggen, dus dat klopt wel. De aanvaarroute is echt schitterend: bergachtige heuvels bezaaid met vreemd gekronkelde bomen en veelvormige witte huisjes. Dit alles in diep inkt- tot azuurblauw water. De uitroep "Wat een leven, hè ....." wordt deze dag meerdere malen geopperd.

Dit plaatsje, dat ook Poros heet, laten we voorlopig achter ons liggen om in de eerst volgende baai voor anker te gaan. Zwemmen, snorkelen, slapen, zonnen, lummelen, steenpuisten, fistels, weer zwemmen, zonnen, lummelen, etc. (wat een leven, hè....).

 

Tegen een uur of zes zijn we terug in het plaatsje Poros en leggen bij de kade aan. We krijgen er nu handigheid in: met de kont erin steken, anker uit en vaart houden. Alleen wel goed kijken wáár je aanlegt: na vijf minuten stijgen er onnoemlijke geuren op. Wie zit er op de pot? Niemand dus. Blijken we pal voor een riool te zijn gaan liggen!!

's Avonds goed eten aan de wal. Het barst van de souvenirwinkeltjes, dus hier kan nog het een en ander worden aangeschaft. Kruidenbitter kennen ze echter niet. Dan maar een fles whisky gekocht, die dezelfde avond al voor tweederde wordt geledigd. Ai ai ai, dit kan nog gezellig worden morgenvroeg met al die kattenbeesten.....

 

See you tomorrow.

 

!! JAN AAN HET SNORKELEN !! !! POROS VAN HET WATER AF !!